Bio

Hallo, mijn naam is Jeronimus Timmers. Gitarist, Docent en Composer.

Op vroege leeftijd had ik al mijn passie gevonden in de Gitaar;  zo'n geweldig en populair instrument. Ik moest wachten op m’n eerste  Akoestische Gitaar totdat ik 9 jaar werd. Drie jaar later leerde ik de Elektrisch Gitaar ontdekken. Wauw wat was dat een uitbundige ervaring;  nog meer klankexplosies. Het veroverde mijn hart.Mijn vader bouwde mijn eerste gitaarversterker, ik kocht zelf mijn eerste elektrische gitaar ( zo krom als een banaan) en ik genoot.!

De Middelbare school was een leuke tijd dankzij vele leuke muzikale ervaringen:  mijn eerste talentenjacht, mijn eerste Poprock-bandje, schooloptreden in de aula. Drie jaar lang speelde ik in de orkestbak bij de grote schoolmusical met talentvolle muzikanten en een bevlogen muziekleraar. Daarbij traden we 3 avonden op in de Stadsschouwburg. Een erg leuke en muzikale tijd voor mijn ontwikkeling. Daarnaast liet ik me inspireren door veel Platen te luisteren en na te spelen, oa: The Police, Led Zeppelin, Queen,  Steely Dan, George Benson, Fleetwood Mac en Yes.

Mijn ontwikkeling ging pas echt voorruit toen ik een Gibson LesPaul Custom bemachtigde; wat een geweldige warme en volle sound kwam daar uit. Met vrienden ging ik in een hele creatieve rockband (Eucalypta) spelen waar de Vette Gibson-Sound erg goed bij pastte. Daarnaast raakte ik vervolgens verslingerd aan Jazz en Fusion-muziek; ik ging spelen in de Ambtieuze 'BB' Bigband met geweldig veel Bredaas' talent. We begeleidden een concours met zangeressen als
Denise Jannah in Paradiso, Dizzy, Turfschip met als hoofdprijs een tv-optreden bij Sonja Barend in 1985.
Een optreden bij het North Sea Jazz-Den Haag ging net niet door.
Van 1990-1992 volgde ik de opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium te Rotterdam alvorens over te stappen naar
hoofdvak lichte muziek gitaar. De opleiding heb ik in Utrecht af gemaakt in 1998 na een geweldig mooi examen-concert met 2 eigen stukken. 2 idolen Peter Tiehuis en Eef Aalbers maakten deel uit van mijn examen- jury.

Vervolgens besloot ik veel te gaan spelen in oa coverbands en deed mee aan vele leuke projecten ;

- Dilan ( CD "Yollar" en vele grote wereldmuziek podia )

- Marinierskappel ; DVD "Indonesie " en vele optredens  oa. Chuck Findley , Tour ( Curacao , Aruba ,Praag)

- Begeleiding Combo Markap van vele artiesten oa. DO, Franklin Brown, Justine Pelmelay, Paul de Leeuw eva...

- Coverband Three o Four (2004 Tour in Kenia ), Rotterdams Peil ( 2005 Tour Curacao, Aruba)

- Mambobeachband 2005- heden ; optredens en 2 cd's ( "Pimp it up en "the sequel" )

- Songwriting voor Claudia Robbens.com, vele mooie nummers in stijl : Bonnie Raitt, Tedeschi Trucks Band

 

De CD "Music From The Heart" door Gitaar-Celloduo Jeroen & Eline is mijn eerste project waarbij ik alle partijen zelf heb geschreven. Release in 2019. Dit geweldige muzikale project levert zoveel inspiratie op dat de stukken voor de 2e cd ook
al bijna klaar zijn.